Bänkskivor

Bänkskivor kan beställas såväl i granit, marmor som i kompositsten / Technistone, Silestone, keramik / Dekton.

Granit är till hundra procent naturmaterial och ett rätt val för en köksbänk. Inget konstgjort material kan tävla med granit i skönhet. Granit är mycket tätt material med låg porositet. 

Därför suger den inte i sig vätska och är därmed lätt att sköta. 

Marmor passar bra till badrum – som bänkskiva, vägg- och golvplattor. Marmor används även ofta i detaljer till öppna spisar, som fönsterbänkar mm. Om du behöver en köksbänk är det bättre att välja granit eller kompositsten (kvarts) eftersom marmor är förhållandevis poröst och mjukt som material.

Kompositsten (kvartskomposit) består till 93% av naturmaterial – kvarts och granit, med 7% tillsatser. Tillsatserna är bindemedel och färgpigment. Produkten har praktiskt taget identiska egenskaper med granit. Då kvartskomposit ändå är en konstgjord sten, har den alltid en jämn struktur och kulör, samtidigt som porositeten har minimerats.

Keramik - Dekton är en sofistikerad blandning av de råvaror som används för att producera det allra senaste inom glas och keramik likväl den högsta kvaliten utav kvartsarbetsytor.


Materialutbudet hittar du i undermenyn, under GRANIT, MARMOR , KVARTS och KERAMIK

Vid behov hjälper vi även med måttagning för installation och montering av bänkskivor
För en prisoffert vänligen skicka oss namnet på önskat material och bänkskivans mått.

Vi ser fram emot dina frågor och kommentarer! Vi kommer att svara dig snarast möjligt!  KONTAKT